E fudnit! Po Vjen vala e fortë e të ftohtit ekstrem. E pazakontë çfarë po ndodh në këto shtete (FOTO)

Një valë e fortë e ftohtë ka kapluar shumë pjesë të Indisë veriore, me temperatura që kanë rënë në -6C në Kashmir.

Liqeni i famshëm Dal, është ngrirë pjesërisht, duke e bërë të vështirë për varkëtarët transportimin e pasagjerëve dhe turistëve.

Tubacionet e ujit janë ngrirë në disa pjesë të Kashmirit, transporti rrugor është prekur rëndë dhe zinxhirët e furnizimit janë ndërprerë, duke e bërë të vështirë për komunitetet lokale të plotësojnë nevojat e tyre të përditshme.

Kryeqyteti i Indisë, Delhi, gjithashtu është përfshirë nga një valë e fortë e ftohtë. Disa zona të Delhit kanë regjistruar temperatura deri në 2.2C. Pushimi i ftohtë ka qenë veçanërisht i vështirë për njerëzit e pastrehë të Delhit, të cilët kryesisht flenë në trotuare.

Ulja e temperaturave dhe mjegulla e dendur kanë prishur gjithashtu oraret e trenave. Hekurudhat e Indisë transportojnë rreth 23 milionë pasagjerë çdo ditë dhe konsiderohet si shtylla kurrizore e sistemit të transportit të vendit. Disa trena kanë shkuar me vonesë, ndonjëherë nga gjashtë deri në 10 orë, në Indinë veriore, duke krijuar kaos në planet e udhëtimit të njerëzve.

Vala e të ftohtit ka shkaktuar gjithashtu probleme serioze shëndetësore, veçanërisht në Delhi, i cili gjithashtu sheh nivele të rënda ndotjeje gjatë muajve të dimrit.

Shteti veri-perëndimor i Rajasthan ka qenë gjithashtu dëshmitar i një rënie të madhe të temperaturave. Fermerët atje thonë se kjo ka ndikuar në punën dhe të korrat e tyre.

Qyteti i shenjtë i Amritsarit është përfshirë gjithashtu nga mjegulla në ditët e fundit. Shërbimet e transportit, përfshirë trenat dhe autobusët, janë goditur keq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *