Paralajmëron meteorologu grek: Edhe Shqiperia mund të god itet nga “bo mba” polare si në SHBA

GREQI – Meteorologu Efthymios Lekkas foli për fenomenet ekst reme të motit teksa i ftohti polar g det për të gjashtën ditë SHBA-në, duke lënë pas më shumë se 60 të vd kur, miliona familje pa energji elektrike dhe fatk qësi të pallogaritshme.

“Ne ende nuk kemi hyrë në destabilizimin e plotë. Ne shohim ngjarje që kanë të bëjnë me shndërrimin dhe nivelin global dhe fenomene që shqetësojnë rajone, kontinente të tëra, madje edhe shtete.

Këto janë të paprecedentë dhe nuk janë shfaqur, siç u përmend më lart, për të paktën njëqind vjet. Ne e konsiderojmë në thelb shkaktarin e krizës klimatike ”, tha për ERT profesori i Gjeologjisë dhe Menaxhimit të Fatk qësive Natyrore.

Ai shprehu mendimin se ka shumë mundësi që të ketë një “b mbë” polare edhe në vendin tonë.

“ Ne po shohim një përmb sje të plotë të situatës. Tani kur duhet të ketë dimër ka pothuajse verë dhe këtë do ta shohim të zhvillohet në periudhën e ardhshme me fenomene të kundërta ”, tha z. Lekkas.

Ai shtoi, në fakt, se ” kur fenomene ekst reme të motit mund të ndodhin në një rajon, d.m.th. temperatura të ulëta, reshje të dendura bore, në një rajon tjetër të planetit, ka të ngjarë të ndodhin fenomene krejtësisht të kundërta për të ruajtur ekuilibrin e përgjithshëm në sistemin atmosferik. , ku evoluojnë dukuritë hidrometeorologjike”

/abcnews.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *