Mezi pritej/ WhatsApp bën sot ndryshimin e madh, ja për çfarë bëhet fjalë

WhatsApp ka filluar të nxjerrë avatarë 3D për përdoruesit e saj në mbarë globin, të cilët mund të përdoren si foto profili ose ‘stickers’ të personalizuara.

Disa muaj pas debutimit të tyre në Instagram, Facebook dhe Messenger, CEO i Meta Mark Zuckerberg, shkroi në Facebook se avatarët po vijnë në WhatsApp.

Në një postim në blog, WhatsApptha se përdoruesit mund të përdorin avatarë të personalizuar si foto të profilit të tyre ose të zgjedhin nga një nga 36 ngjitësit e personalizuar që pasqyrojnë emocione dhe veprime të ndryshme. Ngjitëset e avatarit në WhatsApp duken të ngjashme me ngjitësit Bitmoji të Snap ose Memoji të Apple.

“Avatari juaj është një version dixhital i juaji që mund të krijohet nga miliarda kombinime të stileve të ndryshme të flokëve, tipareve të fytyrës dhe veshjeve,”-tha kompania që qëndron pas aplikacionit popullor të mesazheve.

Aplikacioni i mesazheve do të marrë gjithashtu një opsion ‘Përdor Avatarin’ në cilësimet e fotografisë së profilit për t’i lejuar përdoruesit të bëjnë pamjen e tyre virtuale si një foto profili, sipas detajeve të disponueshme në “FAQ”.

Në vitin 2019, Meta prezantoi avatarët 3D të stilit Bitmoji në Facebook dhe Messenger. Shpërndarja fillestare ishte e kufizuar në tregje duke përfshirë Australinë, Zelandën e Re, Evropën dhe Kanadanë, megjithëse gjigandi i rrjeteve sociale më vonë zgjeroi praninë e tij në SHBA në vitin 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *