E trishte! Ky eshte qyteti i pare shqiptar qe po vd es! Nuk ka ngelur me anje i ri (Video)

Ballshi dikur qyteti i naftëtarëve sot nuk mund të quhet më i tillë pasi uzina e përpunimit të naftës nuk ekziston më dhe të gjithë punonjësit e uzinës sot janë të papunë.

Shtëpi e dyqane që shiten ose jepen me qira gjen në çdo rrugë të qytetit. Ndërsa më shumë sheh të ecin të moshuar.

Banorët shprehen se gjetja e një vendi pune është pothuajse e pamundur dhe kjo është një nga arsyet që i ka det ruar shumë të rinj dhe familje të Ballshit të marin rrugët e emigrimit.

“Fajin e ka politika, shkatërruan fabrikat”, thonë banorët.

Vetëm në vitin 2022 janë larguar nga kopshtet e shkollat e Mallakastrës 395 nxënës. Por edhe për të moshuarit që jetojnë aty jetesa është vështirë pasi pensionet janë të ulëta dhe nuk i

mjaftojnë as për ilaçe, shëndetësia falas për ata nuk ekziston sepse në spital mungojnë mjekët specialistë dhe për t’u vizituar duhet të shkojnë në spitalin e Fierit.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *