Cudi në Elbasan/ Fqinji i ‘pasur’ i jep qesen me mish të varfërit, por ja çfarë e gjen me gruan me pas

Një ngjarje gati e pazakontë ka ndodhur në Elbasan. Fqinji në gjendje të mirë ekonomike i fal një qese me mish komshiut të tij të varfër me rastin e Kurban Bajramit.

Për dhuratën ai është uruar me përzemërsi.

Por një episod i pazakontë ndodh më pas. Gruaja nikoqire ka menduar që ta ndajë në disa pjesë

qesen e ta përdorë edhe në ditët në vazhdim. Pqërkundrazi. Burri ka këmbëngulur që të piqet e të gatuhet e gjithë sasia menjëherë sepse ajo ishte një hise që ishte dhënë për të vetmin qëllim; Kurban Bajramin..

Grindja në çift ka vazhdua gjatë aq sa festa ishte gati duke përfunduar. Madje në një moment ata

kanë dashur t’ia kthejnë hisen fqinjit vetëm për të mos d batuar. Por më në fund ka ‘fituar’ burri. I gjithë mishi është gatuar.

Dhe kot nuk ekziston fabula se ku kur behesh i pasur nis edhe sh rri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *