Per tu provuar: Ajo hu mbi 89 kg në 18 muaj duke ndryshuar vetëm një gjë në dietën e saj

Ob zíteti njihet si një nga sëm ndjet më të rën da deri më sot. Artíkulli në vazhdim do të zbulojë historinë e vërtetë të një gruaje , e cila kishte më shumë se 150 kg duke i fituar ato gjatë shtatëzanisë për shkak të ushqýerjes pa kontroll.

Një ndrýshim i vetëm në díetën e sáj e bëri këtë grua që të humbiste 89 kg në një periudhë të shkurtër. Gjegjësisht, gjendja e sáj u rrit sa që mjekët e këshilluan atë që të hajë sa më pak dùke i thënë që nuk mund të jetojë edhe shumë vite.

Kur arríti në këtë píkë ajo vendòsi që të kujdèset për shëndètin e sáj, në mënyrë që të shpëtojë jetën. Ajo ndaloi së ngrëni të gjítha llojet e ùmushqímit që përmban karbohidrate dhe fílloi të hajë ushqím të shëndetshëm dhe duke bërë ushtrime 3 herë në javë.

Duke iu shmángur ùshqímeve të pasura me kárbohidrate, për vetëm 18 muaj, kjo grua arríti të hùmbásë 89 kg. Çdo ditë, ajo hëngri sipas planit në díetën e mëposhtme:

-Mëngjes, dy vezè, kërpudhá, domate
-Drekë, patate të zíera ose të pjekura, 1 copë bukë thekre, sallata të freskëta jeshile (brokoli, lakër, tranguj, marùle, etj), peshk të pjèkur ose biftek pùle
– Darkë, Spageti me djathë me yndýrë të ùlët dhe salcë domatesh,sallata të freskëta jeshile.

Pas një viti e gjysmë, kjo grua ka árrítur qèllimin e sáj. Asáj iu dhá edhe titùlli “Gruaja e vitit” nga qendra Shëndoshje.

Aktualisht, për shkák të ndrýshimeve në regjímin e sáj, kjo grua është dùke udhëhèqur një jetë të shëndètshme dhe të lumtur dhe është në një formë të përsosur trupore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *