“Pronari ia mori jeten me sh arrë, e la të paf uqishëm dhe i hodhi celularin”/ Perl ot vëllai i 51-vjeçarit që u gjend i vde kur në Greqi

Gjetja e tr pit të paj të të 51-vjeçarit shqiptar Ylli Mera në Greqi ka tr nditur komunitetin ku jetonin por edhe familjen e këtij të fundit, të cilët prej një jave ishin në kërkim të tij. Për Protothemen ka folur vëllai i vi timës, i cili tha se ende nuk kanë informacion të saktë apo zyrtar por vetëm çfarë kanë dëgjuar nga mediat.

“Vëllain e gjetën të vd kur në mal, kishte shkuar atje me një grek, ndoshta për të pr rë dru, ende nuk e dimë se çfarë ka ndodhur, por kemi dëgjuar që i është pr rë këmba, aty e kanë gjetur sh rrën elektrike me motor” thotë ai. Vëllai i tij ishte njeriu që u shqetësua kur 51-vjeçari u largua për të pr rë dru në mal dhe nuk dha sh nja jete për tre ditë të tëra, duke u deklaruar zyrtarisht të zhd kur në polici më 4 nëntor.

“Kanë punuar bashkë me njeriun që ka shkuar në mal, por nuk di gjë më shumë, në Greqi jam vetëm unë, më vjen shumë keq për këtë ngjarje që ka ndodhur në familjen tonë, presim të mësojmë më shumë nga policia që po vijon hetimet” –shtoi ai.

Që në momentin e parë që u raportua për zhd kjen e tij, al rmi u ngrit dhe policia nisi kërkimet intensive për gjetjen e tij, ndërsa grumbulloi edhe dëshmitë e personave që e njihnin mirë 51-vjeçarin dhe programin që ai ndiqte. Pasditen e së dielës, punonjës policie të Departamentit të K ndër Jetës, nga shërbime të ndryshme të Policisë Helenike dhe me ndihmën e qenit të policisë “Shkëndija”, kanë arritur ta lokalizojnë në një zonë malore të Bashkisë së Volvit. Burri u gjet në gjendje të mj rueshme dhe pranë tr pit të tij të paj të kishte shenja gj ku, si pasojë e pl gës me sh rrë elektrike në kofshë.

Siç raportojnë banorët e fshatit për protothema.gr, 51-vjeçari e njihte dhe kishte marr dhënie shumë të mira me 59-vjeçarin me të cilin kanë shkuar në mal ditën e martë për pr rje të pal gjshme. Në fund të fundit, nuk ishte hera e parë që të dy personat shkonin bashkë për të pr rë dru dhe më pas i shisnin në zonë. V ktima dyshohet se do të merrte një shumë si punëtor, ndërsa 59-vjeçari mbante fitimin nga shitjet.

Bëhet e ditur se 59-vjeçari nuk ka treguar për vendndodhjen e tr pit të p jetë të shqiptarit. I gjithë fshati në të cilin jetonte 51-vjeçari f tkeq në dekadat e fundit është tr nditur nga ngjarja .

“Nuk kishte burrë më të mirë. Ai jetonte prej vitesh këtu dhe nuk kishte dhënë as të drejtën më të vogël askund. Dëgjuam që Kosta (siç e quanin në Greqi) kishte shkuar në mal dhe se kishte h mbur jetën, kishte shkuar. disa herë për punë, për të pr rë dru. Dy burrat kishin shkuar shumë herë bashkë. Policia e gjeti në mal. Me njeriun me të cilin kishin shkuar të martën, shkonin shpesh bashkë, pothuajse çdo ditë e çonte në punë”, tregon për protothema.gr, Giorgos Tsakalidis, banor i fshatit që i njihte të dy burrat prej shumë vitesh.

Mirëpo, gjërat morën një rrjedhë krejtësisht të ndryshme ndërsa dy burrat ishin në mal. Gjatë punës dhe ende nuk dihet sesi, 59-vjeçari ka pl gosur veten me sh rrë elektrike, ndërsa v ktima ka mbetur i pl gosur për vd kje nga mjeti pr rës në kofshë.

Ajo që ngre pikëpyetje serioze është fakti se 59-vjeçari ka kontaktuar të birin për ta çuar në qendrën shëndetësore të zonës, por e ka lënë v ktimën të vetëm dhe të pafuqishëm, për pasojë ka h mbur jetën tr gjikisht në pyllin e thellë. Gjithashtu, siç konstatohet nga hetimet policore, 59-vjeçari ka marrë me vete celularin e v ktimës dhe e ka hedhur në asfalt gjatë rrugëtimit.

Në kontrollet e kryera nga policia në shtëpinë e 59-vjeçarit dhe në automjetin e djalit të tij 28-vjeçar, u gjetën gjithsej pesë th ka, ndaj të dy personat u arr stuan për pa leje. Dy të arr stuarit u dërguan në Prokurorinë e Shkallës së Parë të Selanikut, ndërsa dosja, e cila është ngritur jashtë kufijve të vetëinkr min mit ndaj 59-vjeçarit dhe ka të bëjë me pl gosjen për vd kje të 51-vjeçarit i është dorëzuar organit kompetent gjyqësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *