Italia në lot! Durrsaku humb 3 fëmijët dhe nipin ne aksi dent: Nuk i shoh dot trupat, ata kane

Me duart që i dr dhen dhe sytë e skuqur nga të qarat, Ardian Hyseni nxjerr celularin dhe tregon fotot dhe fëmijët e fëmijëve të tij.

“Shiko këtu, unë i çova në park dje në mëngjes dhe tani ata janë zhd kur”.- thotë ai.

Sipas mediave italiane, Hyseni i kthen shpinën shtëpisë së shk tërruar nga Fiat Stilo në aks dentin e tm rrshëm mbrëmjen e së dielës në Villa Gaida, në Via Emilia. Nuk ka guxim të kthehet drejt asaj h mnere që ka p rpirë përgjithmonë me një g ditje të vetme tre fëmijë dhe nipin e tij të dashur, fotoja e të cilit bie në sy edhe si imazhi i profilit në facebook, i rrethuar nga një mijë zemra.

Ai rishikon ato momente të m llkuara, pikërisht aty, në tr tuar, një hap nga tr gjedia e që g diti familjen e tij duke i marrë tre fëmijët dhe nipin.

“Vajza ime Shane kishte insistuar aq shumë sa më tha: “Babi, unë po vij të marr Resatin dhe Rejanën sonte. Vishini mirë, do t’i marrim me vete në darkë”. Ata shkuan të hanin sushi në një restorant japonez në Reggio. Isha i qetë, aq sa më kishte zënë gjumi në shtëpi. Pastaj befas, pas orës 8, më thirri policia bashkiake”.- vijon Hyseni.

Së bashku me gruan e tij Anjeza ata nxituan nga Parma, ku jetojnë dhe ku fëmijët e tyre Resat dhe Rejana shkonin në shkollë në institutin gjithëpërfshirës Albertelli-Newton në Reggio. Para tyre, në atë vr mën e zezë të shtëpisë së g ditur nga makina, ka rënë e gjithë bota. Anjeza nuk i bëri ballë pamjeve të r nda dhe ra në tokë duke bërtitur ku më pas u dërgua në spitalin Maggiore në Parma.

“Një tr gjedi pa shpjegim” thotë Ardiani, duke tundur kokën, por ai nuk është vetëm, me të në mëngjes, për të qenë pranë tij, kanë mbërritur disa të afërm nga Vicenza.

“Ka diçka të çuditshme në dinamikën e këtij incidenti. Por këtu nuk ka kamera? Do të donim të kuptonim” thonë ata. Ata bëjnë fotografi dhe kërkojnë me d shpërim një arsye, një arsye, vijojnë ata teksa pyesin banorët e zonës dhe pronarët e Arredamenti Terenziani, një biznes matanë rrugës, pronarë të shtëpisë së pabanuar.

“Nuk e dimë se cilat janë shkaqet e këtij aks denti, mund të ketë qenë në të vërtetë çdo gjë. Në një nivel të përgjithshëm ne bëjmë një konsideratë, fatk qësisht Via Emilia është e rr zikshme, nga ana tjetër është një rrugë e projektuar shekuj më parë për t’u udhëtuar. ne kembe.Ne besojme se duhen marre masa duke vendosur velokset qe makinat te ecin me ngadale. Siç veprohet ne Codemondo eshte alternativa e vetme per te permiresuar sigurine” thote nje punonjes dyqani.

Prej disa kohësh banorët vendas kanë kërkuar përmirësime të rrugës. Diskutime që nuk pretendojnë t’ia lehtësojnë dh mbjen një familjeje të tërë.

“Shane shte një vajzë e mrekullueshme Resati dhe Rejana dy fëmijë spektakolar, inteligjentë dhe të sjellshëm. Ne jemi pa fjalë”, thotë një teze.

Dy të afërm të tjerë mbërrijnë në atë brez të Via Emilia. Ata e përqafojnë Ardianin duke u përpjekur t’i japin kurajo. Celulari i Ardianit bie ende. Është djali tjetër i familjes.

“Është i fundit që më ka mbetur, jeton në Francë. Ne jetojmë prej disa vitesh pranë Parmës, punoj murator, por kemi kohë që jemi në Itali”. -thotë Ardiani.

Familja Hyseni, si shumë bashkatdhetarë, emigruan vite më parë nga Shqipëria, nga qyteti i tyre i mrekullueshëm Durrësi, në Itali në kërkim të një jete më cilësore. Ata kishin mbërritur në Emilia, pas një periudhe jetese në Italinë e Jugut, në Basilicata, ku Ardiani kishte gjetur punë dhe ku herë pas here shkonte të vizitonte mjeshtrin ndërtues me fëmijët e tij, siç tregohet edhe në facebook, gjatë një vizite të lumtur në Sassi i Matera.

“Ne do të shkojmë në vendin tonë, Shqipëri për të v rrosur fëmijët”- thotë Ardiani me krenari pr këse.

Policia lokale dhe bashkia e Reggios njoftuan ambasadën shqiptare për të organizuar riatdhesimin e tr pave dhe ka shumë gjasa që ata do të kthehen të jetojnë në Shqipëri. Ka shumë dh mbje në Via Emilia.

“Tani duhet të shkojmë dhe të bëjmë njohjen e tr pit. Do të jetë e tm rrshme,” thotë tezja.

Mbrëmjen e 30 tetorit makina ku udhëtonte familja shqiptare është përpl sur me një ndërtesë të pabanuar në hyrje të qytetit të Parmës. Nga p rplasja n rruan jetë në vend Shane Hyseni 22 vjeç, djali i saj i mi ur Mattias Lame 15 muajsh, Rejana Hyseni 8 vjeç dhe Resat Hyseni 11 vjeç, motra dhe vëllai i Shanes. Ndërkohë i pl gosur ka mbetur drejtuesi i mjetit, 30-vjeçari Orjol Lame i cili gjendet në gjendje të r ndë në spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *