Një gazetare ruse që punonte për një grup mediatik të mbështetur nga Kremlini, h mbi jetën nga

të sht nat me ar më në një bazë trajnimi në Kr menë e p shtuar nga Rusia, sipas një njoftimi të zyrtarëve të Moskës, shkruan skynews.

Svetlana Babayeva, e cila u vr a të premten, 28 tetor 2022, drejtonte byronë e grupit mediatik shtetëror rus Rossiya Segodnya në Simferopol, qyteti i dytë më i madh në gadishullin e Krimesë.

Ajo u v ra të premten nga një plumb qorr gjatë stërvitjes në një bazë ruse në Krime.

Ukraina ka sanksionuar grupin mediatik Rossiya Segodnya, duke e quajtur CEO-n e tij Dmitry Kiselyov si “figura qendrore e prop gandës qeveritare, që mbështet hyrjen e trupave ruse në Ukrainë”.

Babayeva ka qenë më parë shefe e zyrës për RIA Novosti në Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara dhe redaktore e faqes së internetit Gazeta.Ru.

By Admini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *