Dalin emrat me 5 spi unët e parë në PD me pseudonimet ‘trëndafili’, ‘sqepari’, ‘i vogli’…, si dolën në pah Genc Pollo dhe Tritan Shehu

Shumica e sp unëve të ish Sig rimit të Shtetit duket se janë strehuar në PD. Ish ministrat Genc Pollo dhe Tritan Shehu janë zbuluar si sp unë të ish Sig rimit të Shtetit, kur shkuan për të gjetur dosjen e Berishës.

Në librin me titull ‘Mëk tarët’, Nazif Bezhani rrëfen se në pranverën e vitit 1998 u përball me një bum kërkesash nga politikanët e Tiranës, të cilët kërkonin dosjet e njëri-tjetrit për lidhje me ish Sig rimin e Shtetit dhe USD-në, shërbimin s kret të ish Jugosllavisë.

Kërkesat, sipas Bezhanit, vinin nga partitë e djathta, për t’u siguruar se në kupolat e tyre nuk kishte sp unë.

Një fraksion i shkëputur nga Partia Demokratike, që kryesohej nga Genc Pollo dhe Tritan Shehu kërkuan dosjen e Sali Berishës, duke shprehur bindjen se ka qenë sp un i ish Sigurimit të Shtetit. Por, përgjigja e Bezhanit ka qenë bef suese për grupin e Pollos.

“Kur thashë dy pseudonimet ‘trëndafili’ dhe ‘sqepari’, ktheva sytë nga dy fraksionistët, që kishin mbajtur dy pseudonimet, të cilët m’u dukën të vilanosur, me fytyrë të pr rë dhe në heshtje v rri.

Njëri nga ata kapi për krahu kryetarin e grupit, e tërhoqi paksa dhe i tha: “Hajde te dalim.””, rrëfen Bezhani, i cili konfirmon se që të dy janë sp unë.

Gazetari Nebil Çika ka publikuar një dokument, sipas të cilit Genc Ruli ka qenë sp un i ish Sigurimit të Shtetit. Në vitin 1979, Genc Ruli ka sp unuar shokun e tij.

Jemin Gjana, gjithashtu ish ministër, është lakuar si sp un me psudonimin ‘i vogli’. Ridvan Bode është lakuar dhe denoncuar publikisht si spiun me speudonimin ‘korçari’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *