E trishte! Ndahet nga jeta ikona e muzikës popullore të Shqipërisë së Mesme

Ka ndë rruar jetë këngëtarja e njohur e muzikës popullore të Shqipërisë së Mesme, Shqiponja Lela. Lajmin e kanë bërë të ditur burime për ABC, të cilat bëjnë me dije se vu nte një sëmundje e rëndë. Ajo ka lënë pas një vajzë, të quajtur Lela.

Por kush ishte Shqiponja Lela?

Mbiemri Lela thotë shumë kur bëhet fjalë për muzikën popullore. Shqiponja ishte vajza e ikonës së muzikës popullore, Myslym Lela, i cili është konsideruar një gjigant i bindshëm i tingullit popullor shqiptar.

Shqiponja Lela njihet më së shumti si anëtare e ansamblit të familjes Lela e cila bëri turne jashtë shtetit dhe regjistroi albumin Polyphonies vocales et instrumentales d’Albanie në vitin 1992.

Përveç punës së saj me këtë grup ajo ka incizuar edhe me emrin e saj, e specializuar në këngët e dasmës popullore të Shqipërisë së Mesme.

Disa nga këngët e kënduara nga Shqiponja që do të mbeten në mendjen e çdokujt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *