As ua merr mendja! Cuna behuni gati! Ky qytet i Shqipërisë mban rekord për femrat beqare

Mesatarja e femrave beqare sipas matjeve të INSTAT është rreth 23.1 për qind në shkallë vendi.

Por numri i meshkujve beqarë është shumë herë më i madh: rreth 32 për qind në të gjithë Shqipërinë. Vendin e parë çuditërisht e zë Dibra.

Vlenë të theksohet se kjo matje ishte bërë në vitin 2018 por sa kanë ndryshuar këto numra nuk ka

të dhëna më të reja. Ja qytetet me numrin më të madh të femrave dhe meshkujve beqarë nga matja e INSTAT në vitin 2018:

Harta e femrave beqare:

Tiranë – 27.2 për qind

Durrës – 22.6 për qind

Vlorë – 20.3 për qind

Korçë – 18.3 për qind

Lezhë – 25.1 për qind

Shkodër – 24.2 për qind

Elbasan – 22.6 për qind

Dibër – 24.9 për qind

Harta e meshkujve beqarë:

Tiranë – 33.9 për qind

Durrës – 31.5 për qind

Vlorë – 29.9 për qind

Korçë – 29.0 për qind

Lezhë -33.1 për qind

Shkodër – 32.8 për qind

Elbasan – 32.5 për qind

Dibër – 35.4 për qind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *